Winnie Tong, wereldburger en Country Manager bij Cathay Pacific

Winnie Tong, wereldburger en Country Manager bij Cathay Pacific
Ze is geboren in Hong Kong, volgde haar middelbare School in Singapore en vertrok daarna voor een universitaire studie naar Londen. Werkte achtereenvolgens in Hong Kong, Beijing, Tokyo, Kunming (West China) en nu op Schiphol. Ze is getrouwd met een Zweed en woont met hun 11 maanden oude zoontje in Amsterdam. Winnie Tong is een wereldburger in optima forma.

Inspireren en innoveren
Winnie werkt nu 10 jaar voor Cathay Pacific. Sinds de zomer van 2014 op Schiphol als Country Manager voor de Benelux en Scandinavië. “Ik voel me vaak een bevoorrecht mens. Welke baan biedt nu de kans om in aanraking te komen met zoveel verschillende mensen en culturen?”, vertelt ze enthousiast.
“Dat inspireert me enorm. Leven en werken met mensen uit verschillende landen. Maar ook het werken in verschillende functies bij Cathay Pacific. Ik ben een van de ‘change agents’. We innoveren continu door te roteren binnen het bedrijf. Telkens neem ik de kennis en ervaring van mijn vorige functie mee om iets toe te voegen aan de volgende functie binnen het bedrijf. Dat houdt me scherp, geïnspireerd en creatief.”

East meets West
“Voor mij is Cathay Pacific in drie woorden ‘East meets West’: De servicecultuur van het Verre Oosten gecombineerd met een sterke internationale focus. We hebben klanten die al 30 jaar zeer bewust voor ons kiezen. Onze service filosofie is ‘Service straight from the heart’. Dat betekent dat onze mensen echt verder gaan dan de service uit het boekje. Klanten ervaren dit en geven het aan ons terug. Niet voor niets is Cathay Pacific in 2014 verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij in de wereld.”

Schiphol is veel meer dan een luchthaven
Cathay Pacific verhuisde 20 jaar geleden van het centrum van Amsterdam naar kantoorgebouw The Base op Schiphol. “De beste beslissing die we konden nemen. We hebben nu het operations- én het salesteam onder een dak. Op een locatie die met openbaar vervoer en met de auto perfect te bereiken is. Voor Cathay Pacific is dit uniek in de wereld en het komt de samenwerking binnen het bedrijf ten goede. Schiphol is overigens veel meer dan een luchthaven. Waar in de wereld organiseert een luchthaven TEDx events of bijeenkomsten voor expats?”

Match met Schipholcultuur
“Mooi om te zien dat de luchthaven ook een echte community wil zijn. Dat voegt daadwerkelijk iets toe voor alle mensen die er werken. De cultuur van Schiphol lijkt trouwens op die van ons: Innovatief en servicegericht. Deze match zie je bijvoorbeeld bij de inzet van self check-ins. Met Schiphol ontwikkelden we deze mogelijkheid voor Cathay Pacific. Vanaf mei zijn we na Arke en KLM de eerste luchtvaartmaatschappij op Schiphol die de reiziger deze service biedt.”

Teambuilding in The Base
“Ons kantoor bevindt zich in The Base. Voor ons team heeft het gebouw alles om prettig te werken, elkaar te ontmoeten en te ontspannen. Ik heb veel luchthavens gezien, maar een kinderopvang als CompaNanny naast je kantoor is echt fantastisch en uniek in de wereld. Of een kerstmarkt, een miniwinkel en een bar! Er zouden van mij trouwens nog meer typisch Nederlandse merken en pop-up stores in The Base mogen komen. Een van de meest bijzondere ontmoetingsplekken in het gebouw vind ik de Breakout room. Een relaxruimte met tafelvoetbal, biljard en games! Daar gaan we als team absoluut gebruik van maken. Goed voor onze teambuilding en ontspanning. En weet je wat nou het aardige is…het kost helemaal niets!”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties