Wat weten we over de line-up van het TEDxAmsterdam side event?

Wat weten we over de line-up van het TEDxAmsterdam side event?
Er is nog niet veel naar buiten gebracht over de line-up van het TEDxAmsterdam side event dat jaarlijks georganiseerd wordt door Schiphol Real Estate. Maar wat weten we wél?

Het programma belooft zes tot acht inspirerende sprekers. De helft hiervan begint de dag op het 'main event' in Amsterdam, en betreedt 's middags het podium op Schiphol. Wie zijn dit?

Nina Gaissert (TEDxAmsterdam)
Nina Gaissert is als wetenschapper verbonden aan het Max Planck Institute for Biological Cybernetics en leidt het Corporate Bionic Research team van robotbedrijf Festo. In haar talk 'Ideas fly with bionic thinking' gaat Gaissert in op de macht van dier en natuur bij technologische ontwikkelingen

Mohammed Tlej en Michel Jacobs (TEDxAmsterdam)
Michel Jacobs liep begin jaren '80 in volledige vrijheid de route van Damascus naar Amsterdam. Eind 2015 liep Tlej diezelfde route, maar dan om te vluchten uit de oorlog in Syrië. Momenteel delen Michel en Tlej een woning in Amsterdam via Takecarebnb. Tijdens TEDxAmsterdam én op Schiphol vertellen zij hun bijzondere verhaal.

Onbekend
De derde spreker of act van TEDxAmsterdam is nog niet bekend gemaakt.

Eigen sprekers:

Michel Taal
Twaalf jaar geleden besloot Michel iets te doen aan zijn risico aversie. Hij combineerde inzichten op het gebied van gamification en evolutionaire psychologie en ontwikkelde een beproefde methode om beperkende gedachten los te laten en lef te ontwikkelen. Tijdens zijn talk presenteert hij de drie stappen die je lef vergroten door de kracht van gecontroleerd falen te benutten.

Marjolein Jonker
Eerder dit jaar verliet Marjolein haar riante rijtjeswoning voor een klein, bio-based en zelfvoorzienend huisje op wielen. Als Tiny House pionier is Marjolein een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.

Koen Veltman
Veel bedrijven zoeken naar plattere, snellere en betere organisatie methodes. We houden vast aan hiërarchieën die vaak vertragend werken en in grote niet transparante organisaties vaak zelfs heel gevaarlijk kunnen zijn. Koen Veltman helpt bedrijven bij de invoering van Holacracy: een 'operating system voor organisaties'.

Onbekend
De verwachting is dat er nog twee extra sprekers aan het programma worden toegevoegd. Wie dit zijn is nog niet bekend gemaakt.

Datum: 18 november 2016
Locatie: The Base, Evert van de Beekstraat 1, 1118 CL Schiphol.

Programma
13.15 Registratie
14.00 Deel I (3-4 live talks/acts)
15.15 Pauze
15.45 Deel II (3-4 live talks/acts)
17.00 Borrel
18.30 Einde

Maak kans op een uitnodiging
Het TEDxAmsterdam side event is op invitation only. Wil jij kans maken om erbij te zijn? Meld je dan vóór 12 november aan op www.tedx.amsterdam/schiphol en maak kans op een uitnodiging!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties