Vijf bijzondere elementen van The Square

Vijf bijzondere elementen van The Square
Het nieuwe publieksplein ‘The Square’ is ontwikkeld met het doel bewoners en passanten een plek te bieden om te ontspannen, te ontmoeten en te inspireren. Daarnaast is het een stijlvolle passage geworden die van Schiphol Central Business District (CBD) één geheel maakt. Vijf elementen sieren het nieuwe publieksplein. Je kunt ze overdag bekijken maar kom ook zeker eens langs als het schemert, want dan lichten sommige elementen letterlijk voor je op!

Het amfitheater
Het amfitheater met zitelementen in de vorm van twee halve manen zorgt voor een open karakter en creëert aan weerszijde van het plein een plek om even bij te komen, terwijl je zicht houdt op de bedrijvigheid in het midden. Het amfitheater biedt plaats aan meer dan 400 personen, ideaal voor buiten workshops, kleine concerten en andere community events.

Bijzondere pilaren
Street art liefhebbers hebben het werk ‘6,000 strokes’ van kunstenaarsduo Orticanoodle vast al eens gespot. Maar wist je dat de vier kleurrijke pilaren symbool staan voor Schiphol Central Business District? Anna Stolyarova, directeur van Street Art Museum of Amsterdam vertelt over de pilaren: “Het kunstwerk combineert zowel harde als zachte elementen. Dit reflecteert de bedrijven die hier gevestigd zijn, die allen zowel harde als zachte vaardigheden nodig hebben. Ook staat het symbool voor de mix tussen de harde architectuur van het Schiphol en de soft services die worden geboden, zoals de Schiphol Community en de faciliteiten in The Base. ”

’s Avonds wordt het kunstwerk opgelicht door een led-installatie van Armada Janse. Als tegenhanger van de 6000 kwastvegen telt de led-installatie 6000 kleine lichtjes die continu van kleur veranderen en voor een speels effect zorgen op het plein.

Bijzondere tegels
Of je nu aan komt lopen vanaf het Hilton Hotel of vanaf The Base, je ziet onderweg naar het plein toe al bijzondere tegels in het trottoir terug. Deze tegels leiden je de weg maar begeleiden je ook op een bijzondere manier. Een aantal tegels zijn voorzien van licht wat met name in de donkere herfst en wintermaanden voor een leuk effect zal zorgen.

Het uitzicht
Het vijfde element is natuurlijk het unieke uitzicht vanaf het plein. Kijk niet alleen om je heen maar kijk vooral ook eens naar boven als je neergestreken bent op The Square. De vliegtuigen komen machtig en krachtig over je heen gevlogen.

Ontdek The Square zelf tijdens de Spot Summer Sessions
Ontdek de vijf unieke elementen van The Square zelf! Tussen 10 augustus en 14 september organiseert Spot zes keer op donderdag tussen 11.30 en 13.30 uur een leuke Summer Session op The Square. Zo kun je onder anderen genieten van live muziek, een inspirerende talk van The School of Life bijwonen en een gratis teamfoto laten maken door een professionele fotograaf. Op 21 september organiseert Spot een grote opening met heerlijke cocktails, jouw favoriete foodtrucks en nog veel meer. Je vindt de verschillende evenementen terug in onze evenementenkalender. Laat je ons weten welke evenementen jij bijwoont?
The Square Opening

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

1 reactie