Tom Goemans: 'Informele netwerken zijn het cement van de Schiphol Community'

Tom Goemans: 'Informele netwerken zijn het cement van de Schiphol Community'
Begonnen op het conservatorium in Amsterdam, daarna overgestapt naar planologie en sinds ruim twee jaar werkzaam op de afdeling Corporate Affairs. Tom Goemans is naast Advisor Community Engagement bij Schiphol Group ook ambassadeur van Spot Schiphol. Een logische combinatie volgens Tom.

“Voor Schiphol is de omgeving van levensbelang. Bewoners zijn in meer of mindere mate afhankelijk van de luchthaven. Dat geldt ook andersom. Het is mijn uitdaging om de luchthaven en haar omgeving bij elkaar te brengen”, vertelt Tom. “We moeten bewoners, onderwijs en spotters rondom de luchthaven daarom betrekken bij onze besluitvorming en onze activiteiten. Neem het groot onderhoud van de Kaagbaan in 2017. Dat zorgde voor extra druk op de andere banen en overlast voor omwonenden. We bedachten daarom de ‘Kaagbaan Experience’. Iedereen met een postcode binnen het door Schiphol bepaalde overlastgebied, kon zich aanmelden. Op een zaterdag en zondag in april bezochten zo’n duizend mensen uit de omgeving van Schiphol de baan. Binnen achtien uur waren alle beschikbare plaatsen voor deze bijzondere inkijk vergeven. Vijftig medewerkers van Schiphol en bouwbedrijf Heijmans vertelden over de historie en de opknapbeurt van de druk bevlogen Kaagbaan. Een unieke ervaring op een unieke plek waar je anders nooit zou kunnen komen. Het mooiste vond ik de fantastische reacties van de bezoekers na afloop.”

“De keuze om ambassadeur van Spot Schiphol te worden was voor mij een logische. In mijn dagelijks werk probeer ik de luchthaven en haar omgeving op een relevante manier aan elkaar te koppelen. Oftewel intern met extern te verbinden. Voor Spot Schiphol doe ik dat door mensen die óp de luchthaven werken met elkáár en met Schiphol te verbinden. Met een sterk netwerk krijg je samen veel meer voor elkaar. Sterker nog: informele netwerken zijn het cement van de Schiphol Community. Je komt veel makkelijker tot ideeën en oplossingen door op een informele manier bij elkaar te zijn. Daarnaast is het gewoon leuk en gezellig om andere Schipholwerkers te leren kennen. Ik zou daarom iedereen op de luchthaven aanraden om lid te worden van de Schiphol community. Het is trouwens veel meer dan een leuke evenementenclub. Bedrijven op Schiphol delen via Spotschiphol.nl zelfs hun bedrijfsruimte voor een brainstorm. Werk je ook op Schiphol? Meld je aan voor Spot!”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties