Serendipiteit tot bloei brengen door co-working in The Base

Serendipiteit tot bloei brengen door co-working in The Base
Een vrouw met een missie: community-lid Sheila Hicks wil eenmaal per maand een groep co-workers bijeenbrengen in The Base Library waar ze aan hun eigen projecten werken... met anderen. “Free Lunch Friday” is niet zomaar een dag op kantoor. Op die dag ontmoeten nieuwe mensen van verschillende ondernemingen met uiteenlopende achtergronden en vaardigheden elkaar voor een dag van co-working buiten kantoor.

Hoe ben je op dit idee gekomen?
S: Ik geloof heel sterk in serendipiteit - het onverwacht vinden van iets nuttigs of iets leuks terwijl je op zoek was naar iets anders. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de meeste momenten van serendipiteit niet op kantoor of bij het thuiswerken plaatsvonden, maar op plaatsen waar ik ze het minst verwachtte of bij toevallige ontmoetingen, vaak met volslagen onbekenden.

Hier op Schiphol werken meer dan 65.000 mensen verspreid over meer dan 500 ondernemingen. Denk je eens in, al die mensen met verschillende achtergronden, beroepen, kwaliteiten en vaardigheden…. en de enorme schat aan kennis en waarde besloten binnen een oppervlak van circa 19 km2. Zouden we factoren als “kans” en “geluk” niet een handje kunnen helpen door onverwachte en waardevolle ontmoetingen te faciliteren en zo een situatie te scheppen waarin serendipiteit beter kan ontstaan?

Waarom vind je dat belangrijk?
S: Ik wil me er ervoor inzetten, omdat ik oprecht geloof dat verscheidenheid en persoonlijke ontmoetingen de sleutel vormen naar inspiratie en innovatie in de toekomst. Door samen te werken en kennis te delen zijn we in staat dingen te creëren waarvan niet voorstelbaar is dat we dat op eigen houtje hadden gekund. Omgang met anderen en wisselwerking met elkaar maken je sterker als mens en als professional.

Door eens afstand te nemen van je dagelijkse kantooromgeving en koffie te gaan drinken of te lunchen met nieuwe co-workers doe je nieuwe verhalen, kennis en vaardigheden op die heel inspirerend kunnen werken. Omdat “Free Lunch Friday” is bedoeld om ideeën uit te wisselen en kennis te delen wordt elke sessie afgesloten met een inspirerende lezing of brainstorm over een interessant onderwerp.

Vanwaar de naam “Free Lunch Friday”?
S: Een bekend Engels gezegde luidt: “There is no such thing as a free lunch”, waarmee wordt bedoeld dat je nooit iets voor niets kunt krijgen. Ik zou heel graag willen bewijzen dat het tegendeel waar is: meedoen aan de “Free Lunch Friday” is gratis. Je kunt er op zijn minst wat bekenden aan overhouden en op zijn best inspiratie, nieuwe ideeën en wie weet wat nog meer!
In letterlijke zin betekent Free Lunch Friday dat koffie, thee en lunch gratis zijn voor iedere deelnemer. Spot Schiphol sponsort dit project.

Waar kunnen anderen zich aanmelden?
S: Degenen die samen met mij op Schiphol serendipiteit tot bloei willen brengen en daarbij nuttige, leuke en verrassende inzichten op willen doen kunnen zich aanmelden voor de eerste Free Lunch Friday, die gehouden wordt op 17 februari: https://spotschiphol.nl/nl/events/free-lunch-friday-workplace-of-the-future

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

3 reacties