Schiphol onderzoekt toekomstige mobiliteit met Hardt Hyperloop

Schiphol onderzoekt toekomstige mobiliteit met Hardt Hyperloop
Royal Schiphol Group staat voor het optimaal verbinden van Nederland met de rest van de wereld om zo een bijdrage te leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en daarbuiten. Om dit te kunnen blijven doen, is innovatie cruciaal.

Op 12 september heeft Richard Emmerink tijdens de HyperSummit in Utrecht de samenwerking aangekondigd tussen Royal Schiphol Group en Hardt en andere partners van het Hyperloop Implementation Program. Doelstelling van deze samenwerking is het onderzoeken of en hoe een hyperloop kan bijdragen aan de bereikbaarheid van Schiphol.

Richard: “Voor Schiphol is het essentieel om als locatie goed bereikbaar te blijven, daarom wordt continu gewerkt aan verbetering hiervan. Met de stijgende vraag naar luchtvaart zien we nieuwe uitdagingen op ons afkomen. We zoeken de samenwerking op met diverse andere partijen voor kennisontwikkeling op het gebied van nieuwe mobiliteitsvormen, innovatieve transportnetwerken en veranderingen in het mobiliteitslandschap. Hierbij zien we veiligheid, duurzaamheid en comfort als randvoorwaarden.”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

3 reacties

super interessant! Wie binnen Schiphol is hier verder bij betrokken?