Passie werd werk, expat werd citizen

Passie werd werk, expat werd citizen
Alessandro Fusaro is bijna een jaar Coordinator Digital Marketing and Innovation bij SkyTeam Airline Alliance. Geboren en getogen in Italië, woont hij nu in Leiden, werkt op Schiphol én is ambassadeur van SPOT geworden.

“Mijn achtergrond is computer science met een grote voorliefde voor vliegtuigen,” vertelt Alessandro. “Toch wist ik al snel dat ik niet alleen met machines maar ook met mensen wilde werken. Liefst met verschillende achtergronden, culturen en religies. Wanneer je daar voor open staat, is er zoveel te zien en te leren van elkaar. M’n passie werd m’n werk bij SkyTeam: mensen én vliegtuigen én een internationale omgeving. 90% van mijn collega’s komt van buiten Nederland. Samen werken we onder andere aan de digitale touchpoints van 20 airlines. Hoe beleeft de klant de dienstverlening van onze member airlines online? En nog belangrijker: hoe kunnen we de klantbeleving en het gebruiksgemak continu verbeteren. ‘Caring more about you’ is niet voor niets ons credo.”

“Schiphol is een stad waar de hele wereld bij elkaar komt”, vertelt Alessandro. “De uitdaging voor mij was om onderdeel van die stad of gemeenschap te worden. Een inwoner. Meer dan alleen een expat in het WTC op Schiphol. Het is de plek waar ik gemiddeld 10 uur per dag doorbreng. Daarom is het ambassadeurschap van SPOT voor mij een mooie kans om bij te dragen aan de community op Schiphol. We gaan van een verzameling gebouwen maar een netwerk van mensen. Dat maakt SPOT zo krachtig. Ik wil dat doen vanuit de beleving van een expat en probeer manieren vinden om expats er bij te betrekken. Net dat extra zetje te geven. Het ijs te breken. Dan ben je van disconnected ineens connected.”

“Ik bedenk me trouwens dat SPOT en SkyTeam uiteindelijk hetzelfde doel nastreven. Dat is mensen zo goed mogelijk bij elkaar brengen. SkyTeam doet dat door fysieke afstanden comfortabel te overbruggen. SPOT is de brug tussen individuen die op dezelfde locatie zitten. Mensen verbinden vind ik misschien wel het mooiste dat er is!”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties