‘Medewerkers zijn onze ultieme ambassadeurs’

‘Medewerkers zijn onze ultieme ambassadeurs’
Melissa Sloetjes over HMSHost en SPOT Schiphol

Tijdens de Hogere Hotelschool in Maastricht kwam ze terecht bij HMSHost als stagiaire op de recruitment afdeling. Dat liep uit in een baan als HR medewerker. Hierna maakte ze een uitstap naar de hotellerie om uiteindelijk weer bij HMSHost als corporate recruiter aan de slag te gaan. Ze miste het HR vak én HMSHost.

“Het is mijn baan er voor te zorgen dat HMSHost als werkgever zichtbaar blijft en dat het recruitmentproces binnen de organisatie soepel verloopt”, vertelt Melissa. “We groeien erg snel en het is hoogseizoen op Schiphol. Dat betekent veel vacatures en veel dynamiek. Café Chocolat, Bubbles Seafood & Wine Bar, Mediterranean Sandwich Bar en de Starbucks zijn een aantal bekende merken die wij voeren op Schiphol. We zijn onderdeel van het Italiaanse Autogrill en exploiteren naast Schiphol en Rotterdam The Hague Airport ook verschillende horecaconcepten op diverse stations en winkelcentra in Nederland. Medewerkers kunnen bij ons alle kanten op. Ze kunnen uit werktijden, het soort diensten en veel locaties kiezen. Ondanks de grootte is veel aandacht voor het individu.. Je merkt aan alles dat we de juiste spirit in de organisatie hebben: er wordt goed samengewerkt tussen afdelingen, er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en we proberen onze collega’s te binden en boeien door onder andere trainingen en opleidingen. Alle aandacht voor het individu in combinatie met teambuilding. Dat is het DNA van HMSHost.”

“Bij ons werkt het referral principe enorm goed. We vragen medewerkers hun vrienden en kennissen uit te nodigen om bij ons te solliciteren en belonen onze medewerkers hiervoor. Dan moet je wel enthousiast zijn over je werkomgeving. Medewerkers zijn daarom onze ultieme ambassadeurs. Dat zelfde gaat voor mij persoonlijk op voor SPOT, de community van mensen die op Schiphol werken. Ik ben ambassadeur van SPOT geworden omdat ik echt geloof in samenwerken op zo’n gave, internationale locatie als Schiphol. Daar word ik blij van. Het is heel krachtig om elkaar de bal toe te spelen. Schiphol is net een bijzonder dorp. Ik zou iedereen die hier werkt willen meegeven: maak gebruik van het netwerk en laat het voor jou of je bedrijf werken. Ik maak er zelf gebruik van en ben enthousiast over de mogelijkheden van het SPOT platform en de evenementen die georganiseerd worden. Ik ben niet de enige trouwens. SPOT groeit hard en heeft nu al bijna 1.500 leden!”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties