Martijn Schneider: Community banker met een passie voor ondernemen

Martijn Schneider: Community banker met een passie voor ondernemen
Wie ben je?
Twee jaar geleden ben ik als trainee bij de Rabobank begonnen. Ik heb specifiek voor dit werkgebied gekozen omdat het zeer dynamisch, divers en internationaal is. Kijk naar organisaties zoals FloraHolland en natuurlijk alle verschillende bedrijven in het Schiphol gebied. Die dynamiek van het gebied hoort ook bij mij als persoon. Ik hou wel van een uitdaging en ben gek op ondernemen. Verder houd ik van gezelligheid om mij heen en vind ik het belangrijk als anderen goed in hun vel zitten. Ik kan vrij direct zijn, maar ben ook eerlijk. En een goede luisteraar. Ik denk oprecht dat je mensen sneller en beter kunt helpen en ondersteunen als je goed luistert. Vanuit mijn functie bij de Rabobank heb ik daar dagelijks alle ruimte voor.

Achtergrond
Ik heb zowel een HBO studie; Financial Services Management, als een universitaire studie; Bedrijfskunde, gevolgd. Daarna heb ik nog de Master Business Studies gedaan. Mijn ambitie is om eerst veel te leren van het werken in de financiële sector. Daarna is mijn wens toch wel om te gaan ondernemen. Dat zit bij ons in de familie en in de genen. Zowel mijn broertje als mijn vader zijn succesvolle ondernemers. Voor nu focus ik mij echter op het ondersteunen en verder helpen van diverse organisaties en ondernemingen. Daar zit nog voldoende uitdaging in voor mij. En het werkgebied in combinatie met mijn functie zorgen voor veel inspiratie.

Wat voor dingen blijven je het meest bij in je functie?
Een tijdje terug heb ik een klant van mij aan een andere klant kunnen verbinden. De ene klant had specifieke vragen over zaken doen in het buitenland. Mijn andere klant zat in precies hetzelfde gebied en wilde graag zijn learnings en tips daarover delen. In mijn positie kon ik deze twee aan elkaar verbinden. Voor mijn klant heeft dat heel gunstig uitgepakt want die is nu goed op weg in het buitenland. Dat is een onderdeel van mijn werk wat helemaal niets met geld te maken heeft maar alles met netwerken en verbindingen. Vandaar dat ik de term ‘community banker‘ graag hanteer. Ik ben namelijk meer dan een account manager. Dagelijks faciliteer ik onze community van ondernemers door ze zo goed mogelijk te ondersteunen, te adviseren en aan elkaar te verbinden.
Verder is het altijd leuk om kersverse ondernemers voor het eerst te ontvangen. Het is vaak een belangrijke stap in hun leven, ze hebben zin in ondernemen. En dat geeft mij ook weer veel energie.

Wat betekent Schiphol voor je?
Ik kom elke dag langs Schiphol met de trein. Soms stap ik uit op Plaza voor een afspraak met een klant. We hebben een lange tijd met kantoor in het WTC gezeten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik daar nog steeds vaak even werk. Ook vanwege de gratis wifi. Natuurlijk kom ik soms ook in de Rembrand voor een biertje.
Verder blijft het, elke dag, fantastisch om alle vliegtuigen te zien dalen en opstijgen. Het is gewoon bijzonder. Schiphol staat gelijk aan dynamiek. Laatst had ik een hele vroege vlucht. Ik nam de eerste trein naar Schiphol die morgen. Ik dacht dat ik alleen op het perron zou staan maar de trein naar Schiphol was afgeladen! Vol met mensen die naar hun werk gingen. Dat geeft wel aan hoe belangrijk Schiphol is voor dit werkgebied maar ook voor Nederland. Je hebt het soms niet door hoeveel mensen hier werken en hoeveel bedrijven er gevestigd zijn.

SPOT
Een van onze eerste punten in ons talententeam is het verbinden van jongeren binnen en tussen bedrijven. Dus toen SPOT lanceerde was het voor ons vanzelfsprekend om daarbij aan te sluiten. Vandaar dat ik graag participeer online en dat wij met de jonge Rabobankers zoveel mogelijk naar de events komen.
Het zou mooi zijn als verschillende organisaties en SPOT-ers de organisatie van event zoals de bijeenkomst van de 11de op zich gaan nemen. Want hoe meer mensen actief betrokken worden bij de ontwikkeling van de community, hoe groter je draagvlak en hoe groter je bereik.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties