In gesprek met Nice Nailantei Leng’ete

In gesprek met Nice Nailantei Leng’ete
Meer dan 40 community leden luisterden dinsdagavond met volle aandacht naar het inspirerende levensverhaal van Nice Nailantei Leng’ete. Nice is voorvechtster in de strijd tegen meisjesbesnijdenis, TED spreekster en afgelopen jaar door Time 100 benoemd tot één van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Omdat zij deze week in het land is voor een bijzondere uitreiking, kregen Spot community leden de unieke kans om met haar in gesprek te gaan over haar werk in Afrika en over inspirerend leiderschap.

In het recent geopende Spaces vertelt Nice haar verhaal. Ze vlucht als 8-jarig Masai-meisje tot twee keer toe voor haar besnijdenis en sinds haar zeventiende zet ze zich in tegen dit pijnlijke en schadelijke ritueel. Met hulp van Amref Flying Doctors ging ze het gesprek aan in haar stam en zorgde zij ervoor dat er een alternatief kwam: onderwijs. Al 16.000 Masai-meisjes zijn inmiddels op een veilige manier vrouw geworden, zonder besnijdenis.

Haar benadering heeft gezorgd voor bewondering en respect binnen haar community. Nice was de eerste vrouw in haar gemeenschap die door stamoudsten een zwarte praatstok kreeg. En nu spreekt ze op een wereldtoneel en gebruikt ze haar stem om het bewustzijn over haar werk te vergroten.

Onder begeleiding van schrijver en moderator Babah Tarawally gaat Nice in gesprek met het publiek. Hoe kan het dat Nice op 8-jarige leeftijd al zo’n dapper besluit durfde te nemen? Hoe gaat het met haar familie? Wat is haar toekomstdroom? Nice beantwoordt elke vraag met evenveel aandacht en weet het publiek, ondanks het serieuze thema, regelmatig aan het lachen te maken.

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors werken sinds januari 2017 samen om geld in te zamelen voor een sterk en gezond Afrika. Gulle reizigers op Schiphol en Schipholmedewerkers hebben in 2018 maar liefst 250.000 euro bij elkaar gebracht voor een betere gezondheid Afrika. Amref Flying Doctors kan met dit bedrag 1.100 lokale zorgverleners in Afrika opleiden en daarmee 550.000 mensen goede zorg bieden.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties