Ilomé Groels: “Spaces members staan versteld van de Schiphol skyline”

Ilomé Groels: “Spaces members staan versteld van de Schiphol skyline”
Co-working aanbieder Spaces huurt sinds november vorig jaar de drie bovenste verdiepingen van het Outlook gebouw. Een strategische samenwerking tussen Microsoft en Spaces biedt ondernemers, freelancers en corporates een vernieuwd kantoorconcept, waar de moderne technologie van Microsoft en de gastvrijheid van Spaces samenkomen tot één geheel. Ilomé Groels is sinds een maand community manager van deze splinternieuwe vestiging en deelt in dit interview haar eerste ervaringen.

Hoe kijk je terug op jouw eerste maand bij Spaces Schiphol Airport?

Zelf werkte ik hiervoor op de Zuidas, waar Spaces ook een locatie heeft. Ik was bekend met het concept van Spaces maar de Schiphol locatie is nieuw voor mij. Het is een prachtige toevoeging aan het wereldwijde netwerk van Spaces. Met meer dan 200 vestigingen kan je als Spaces member overal ter wereld naar binnen lopen om een evenement bij te wonen of om direct aan het werk te gaan, maar een locatie zo dichtbij de luchthaven is uniek. Ik merk dat veel bestaande Spaces members al zijn langsgekomen om een kijkje te nemen. Eenmaal binnen staan zij versteld van het prachtige uitzicht over het Schiphol gebied.

Hoe ben je met Spaces in aanraking gekomen?

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Spaces toen ik als member gebruikmaakte van Spaces Vijzelstraat in Amsterdam. Daar op locatie kwam ik erachter dat ik graag voor Spaces wilde werken. Al snel solliciteerde ik naar de functie van receptioniste en vanuit die rol kon ik ontdekken welke kant ik op wilde gaan. Ik was geïnteresseerd in sales, evenementen en community. Wat Spaces erg goed doet is dat elke locatie beschikt over een eigen community manager die verantwoordelijk is voor de locatie en proactief members aan elkaar verbindt. Toen ik hoorde dat deze rol vrijkwam bij Spaces Schiphol Airport wist ik direct dat dit iets voor mij was.

Hoe zie jij de connectie tussen Spot en Spaces voor je?

Spaces heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen. Zo zijn er borrels maar ook educatieve meet ups waar gasten kennis kunnen delen over specifieke sectoren als: legal, creative, tech en real estate. Spot organiseert ook veel evenementen voor haar community leden. Ik zag bijvoorbeeld dat Spot evenementen organiseert in samenwerking met TEDxAmsterdam en The School of Life. Wie weet wat de toekomst brengt!

Hoe is jouw work-life balance?

Die is erg goed! Ik heb genoeg tijd voor mijn activiteiten buiten werk zoals sporten. Als ik naar buiten loop om half 6 kan ik het werk hier laten. Behalve als iemand zichzelf heeft opgesloten op kantoor natuurlijk, dan moet ik terug om die persoon eruit te laten maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties