Hilde Gooiker: Ambitieuze netwerker met een liefde voor Disney & motorrijden

Hilde Gooiker: Ambitieuze netwerker met een liefde voor Disney & motorrijden
Wie ben je en wat doe je op Schiphol?
Mijn naam is Hilde Gooiker. Na vijf jaar in Oostenrijk te hebben gewoond en gewerkt te hebben, ben ik sinds twee jaar weer terug in Nederland. Via een headhunter werd mij de kans geboden om voor het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam te komen werken als Sales Manager. Vanuit mijn rol houd ik mij onder andere bezig met koude aqcuisitie, het opstellen van contracten, relatiebeheer, nieuwe netwerken aangaan, evenementen organiseren en sales management in het algemeen. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als pittig, gedreven en doelgericht. Ik heb een sterke eigen mening en ben ook niet bang die te uiten. Ook ben ik vrij ambitieus. Daarnaast ben ik een open persoon, sociaal en houd ik erg van gezelligheid. Ik zit bijvoorbeeld nu in het bestuur van ORAM Young Management waar we rondom verschillende thema’s evenementen organiseren voor young professionals tot 35 jaar. Verder ben ik vrij fanatiek met crossfit bezig en heb ik een ‘secret guilty pleasure’: ik ben gek op alles van Disney!

Wat is zo leuk aan je functie?
Vanuit mijn rol heb ik continu contact met (potentiële) klanten. Ik leer dagelijks nieuwe mensen kennen omdat ik telkens nieuwe netwerken opzet en veel evenementen bezoek. Daarnaast nodig ik regelmatig mensen uit in ons hotel voor een rondleding. Om ze dan iets extra te kunnen bieden en ze in aanraking te laten komen met onze dienstverlening, is mijn passie. Het is fantastisch om een ‘wow’effect te kunnen creëren waar mensen zo enthousiast over zijn dat ze ons hotel in hun eigen netwerk verder promoten. Dat geeft een goed en trots gevoel, waardoor ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga!

Wat betekent Schiphol voor je?
Toen ik hier net kwam werken, had ik eerlijk gezegd niet speciaal iets met Schiphol. Nu na twee jaar waardeer ik het internationale karakter en de hectiek van de luchthaven enorm. Door de ligging op slechts 6 minuten van Schiphol kunnen we heel eenvoudig internationale meetings aanbieden. Toen ik vroeger in Salzburg werkte, kon dat bijvoorbeeld niet omdat die stad geen internationale luchthaven biedt. We verloren het, vaak om die reden, van steden zoals München en Wenen. Wat ook mooi is, is dat je vanuit de Senator Suite in ons hotel een prachtig uitzicht hebt over de landingsbaan van de privéjets. Dit geeft het hotel ook een stukje extra klasse. Schiphol is enorm dynamisch en toch zitten wij in een rustige en groene hoek, direct naast het Amsterdamse bos. Bij ons is het een rustige oase in alle dagelijkse hectiek.

Doe je wel eens wat in het gebied?
Laatst heb ik met de WTC Schiphol Business Club een bezoek gebracht aan de bagagekelder van Schiphol. Dat was erg interessant. Vanwege mijn baan in sales kom ik op veel plekken waar je normaliter niet zo snel komt. Ik vind SPOT een goed initiatief. Ik kan me voorstellen dat veel mensen van Schiphol erachter staan aangezien de meesten wel openstaan voor nieuwe relaties in het gebied. Ik merk echter wel dat het nog wat tijd nodig heeft om ook echt te gaan “leven”. Hoe meer mensen ervan op de hoogte zijn, hoe makkelijker het is om echt die verbinding te gaan leggen.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

1 reactie

Leuk interview ! Hilde is een super leuke collega en het is zeer prettig om met haar samen te werken! Maar niet alleen zakelijk gezien is Hilde een echte Sales Tijger, ook privé is zij een goede vriendin op die ik altijd kan bouwen. Ik ben blij dat zij terug naar Nederland is gekomen want wij zijn vrienden voor het leven geworden :)