De nieuwe huiskamer van Schiphol Oost

De nieuwe huiskamer van Schiphol Oost
In het nieuwe bedrijfsverzamelkantoor ‘Nest’ op Schiphol Oost kun je sinds juli terecht voor een lekker ontbijtje met koffie of een gezonde lunch. En dat niet alleen, als je rustig wilt vergaderen ben je bij ‘De Huismeesters’ ook aan het juiste adres.

Een receptie, espresso-bar en vergaderplek, all-in one. Dat vind je als je het kantoor ‘Nest’ binnenwandelt op Schiphol-Oost. Een nieuwe locatie voor ‘De Huismeesters’, die je ook op andere locaties in Amstelveen en Amsterdam terugvindt. Oprichter Maarten Gouman is maar wat blij met deze nieuwe plek. “Er heerst hier op Schiphol-Oost een prettige buzz”, zegt hij. “Mensen werken heel hard, maar hebben wel tijd voor een praatje. Dit gebied is nog volop in ontwikkeling en we maken daar graag deel van uit door samenwerkingen met anderen op te zoeken. Er is zoveel te verzinnen. Een netwerkontbijt. Een soepproeverij. Het is allemaal mogelijk hier.”

Na zijn studie psychologie was het oprichten van espresso-bars niet meteen het eerste waar je aan denkt. Maar Maarten zag het wel zitten. Samen met mede-oprichter Martijn Vreeman, die al ervaring had opgedaan bij theater Carré, ging hij aan de slag om dit project van de grond te tillen. “Ik stond er open in en ontdekte al snel dat ik het heel erg leuk vond. Zowel het achter de bar staan als het groter nadenken: waar willen we naartoe, hoe kunnen we ons merk verder ontwikkelen? Inmiddels heeft De Huismeesters vijf vestigingen. We willen naar vijftien. Niet te veel, want het moet wel persoonlijk blijven.”

Thuisgevoel
Omdat Maarten dus ook nog andere vestigingen te runnen heeft, is Kim Hogewerf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de vestiging op Schiphol-Oost. Na de Hotelschool deed zij veel horeca-ervaring op in binnen-en buitenland. Toen zij het weekend- en avondwerk zat was, kwam deze baan als geroepen. “En het loopt heel lekker”, vertelt ze. “Er heerst hier meteen al een soort thuisgevoel. Veel mensen komen ook terug, daar klets ik gezellig mee en dan drinken ze buiten in het zonnetje hun koffie to go op. Dat contact met gasten vind ik het leukste wat er is.”

En Kim kan ook “belachelijk goed broodjes opmaken”, zegt Maarten erbij. “Dat zijn royaal belegde kunstwerkjes.” Op de kaart staan verder, naast de koffie natuurlijk, verschillende ontbijtjes (van croissants tot aan yoghurt met granola en fruit), en dus die rijk belegde broodjes en soep voor de lunch, ook in een ‘to go’ variant. Daarnaast is er een zaal die je kunt boeken voor vergaderingen, zowel formeel als informeel en is er een aantal flexibele werkplekken waar je rustig je werk kunt doen.

“We gaan voor het thuisgevoel”, besluit Maarten. “Dit moet aanvoelen als de leukste huiskamer van Schiphol-Oost. Zowel voor de mensen die hier werken als voor de toeristen die in de hotels verblijven. Iedereen is welkom.”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

6 reacties

the place to be om getrakteerd te worden op koffie als je weer wint met tafeltennis. vermoeiend om nooit te verliezen. p.s. we zoeken betere tegenstanders om tegen te dubbelen.
De verliezers links hebben getrakteerd :-) (4-0)