"De kwaliteit van onze coaching maakt het echte verschil"

"De kwaliteit van onze coaching maakt het echte verschil"
De Duitse Ariane Reimer werkte tijdens haar studie als fitnessinstructrice voor de Robinson Club in Griekenland. Daarna twee jaar in Turkije, gevolgd door een jaar op de Malediven. Na het buitenland volgde een baan op het hoofdkantoor van Robinson Club in Hannover. Daar was ze verantwoordelijk voor de fitnesslocaties van alle Robinson resorts over de wereld. Nu werkt ze voor High Five Health Promotion, exploitant van bedrijfsfitness. Het afgelopen jaar was ze verantwoordelijk als assistent manager voor de gym op het Adidas hoofdkantoor in Neurenberg en nu van de Health Club The Base in kantoorgebouw The Base op Schiphol.

Vertrouwen bieden
“Energie terug krijgen en je goed in je lichaam voelen is waar het bij onze klanten om draait”, vertelt Ariane. “Je lichaam heeft altijd een connectie met de geest. Dat is niet zweverig maar heel concreet. Met een persoonlijke aanpak willen we bereiken dat je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit.
Onze opdracht is om klanten vertrouwen te bieden. Ze leggen namelijk hun gezondheid bij ons neer. Dat hun grootste goed! Ik geloof niet in gyms die afmatten als mantra verkondigen. Het liefst nog in een zo kort mogelijke tijd. Zo wil ons lichaam volgens mij niet behandeld worden. We vergeten dat iedereen verschillend is en een andere manier van training nodig heeft. Daar zijn wij voor. Voor begeleiding maar ook voor het opdoen van motivatie, inspiratie of herstellen door fysiotherapie.”

Meer effect met functional training
“Vaak hebben gyms een machine voor iedere spiergroep. Die training is eenzijdig. Mensen zijn dan heel sterk aan de machine, maar niet in staat tot 10 push ups. Ik ben daarom een voorstander van functional training. Bij deze training verbeter je uithoudingvermogen, kracht, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. De oefeningen trainen het hele lichaam. Bij veel oefeningen wordt zelfs gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Het effect is minimaal zo groot als bij traditionele fitness. Het gaat daarbij niet eens om de tijdsduur. Deze kan per week verschillen.”

Compleet en concurrerend abonnement
“Ik vergelijk ons weleens met een markt. Mensen kunnen bij ons kiezen voor diverse vormen van training. In klassen of individueel. Met of zonder machines. Met Netflix of met muziek. De kwaliteit van onze coaching maakt het echte verschil. Deze wordt ondersteund door moderne apparatuur en techniek zoals een app. Die houdt precies bij wat je hebt gedaan. We geven via de app aan welk trainingsschema het beste voor je is. Perfect om je vooruitgang te volgen en het geeft ons inzicht. Een abonnement is echt concurrerend. Slechts € 24,95 per maand. Of nog minder wanneer je van een bedrijfsabonnement gebruik maakt.”

Mond tot mond
“Marketing? Ik geloof het meest in mond tot mond. We zijn net begonnen en hebben nu al 220 leden. The Base is een hele fijne omgeving. Een gebouw dat mensen alles biedt, zelfs gezondheid. Beweging gebeurt trouwens bij ons niet alleen in de Health Club. We gaan ook naar bedrijven toe en starten zelfs met outdoor fitness in een locatie die pal voor The Base wordt ontwikkeld. Naast diverse vormen van fitness bieden we iets nieuws dat ik ook echt bij The Base vind passen. Een corporate variant: oefeningen op je bureaustoel en in je pak. Echt perfect voor rug, buik en billen. Ik nodig iedereen uit om bij ons langs te komen. Kom gewoon kijken. Dat wordt de eerste en belangrijkste stap om je energie terug te krijgen!”

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

2 reacties

Kan de Health Club alleen maar aanraden. Heb een hekel aan sportscholen, ik moest hier dan ook even over een drempel heen, maar de goede begeleiding, de persoonlijke benadering (inderdaad, ze hebben liever dat je volgende keer weer enthousiast terug komt dan vandaag helemaal stuk gaan en kreunend van spierpijn besluiten 'dit nooit meer') en de top afwerking (gewoon je eigen douche, geweldig!) zorgen ervoor dat ik het misschien wel eens langer dan 2 maanden ga volhouden! En niet alleen omdat ik dan alle weddenschappen met collega's heb gewonnen :-)
Desire - Thank you for your great words. This time you will not only win the bet but also a new way of living. See you latest Friday @ The Health Club, Ariane