Carolijn Schoofs: Business developer voor Schiphol Real Estate

Carolijn Schoofs: Business developer voor Schiphol Real Estate
Wie ben je en wat doe je op Schiphol?
Mijn naam is Carolijn. Ik ben 32 en woon in Amsterdam. Ik werk inmiddels ruim 7 jaar op Schiphol, met heel veel plezier. Sinds 1 december werk ik als new business developer bij Schiphol Real Estate. Hiervoor heb ik marketing gedaan voor zowel de vracht als de passagierszijde van Schiphol. De stap naar business development heb ik gemaakt omdat ik het vooral heel leuk vind om nieuwe creatieve concepten te bedenken die waarde toevoegen. Via mijn nieuwe functie kan ik voor mensen uit het Schiphol gebied concepten creëren en uitrollen die ervoor zorgen dat Schiphol nog meer een plek wordt waar je graag wilt zijn. En daar waar mensen zijn, willen bedrijven zijn.
De foto is genomen in de bibliotheek van the Base. Pieter van der Horst, ook community lid van SPOT, is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het Atrium in The Base. Het Atrium is een uitnodigende plek om de dag te starten met een lekkere kop koffie of te brainstormen met collega’s of zakelijke relaties. In de bibliotheek, die sinds kort ingericht is in samenwerking met de bibliotheek van Haarlemmermeer, kun je even een rustmoment pakken en de krant lezen of bijvoorbeeld ‘s middags inspiratie opdoen voor een gerecht dat je die avond wilt klaarmaken. We hopen dat de bieb nog meer mensen naar het Atrium gaat trekken.

Waar ben je mee bezig?
Ook ben ik bezig met een Bilder & De Clercq boodschappenmuur. Hiermee kunnen mensen binnenkort online hun boodschappen doen en ophalen via zo’n ‘wall’ op Schiphol. Handig aan dit concept is dat je pas op de dag zelf hoeft te beslissen wat je wilt gaan eten die avond. Verder biedt Bilder & De Clercq elke week weer nieuwe inspiratie voor gerechten.

Daarnaast hebben we dit jaar twee pilots gedaan met The School of Life. Het leek me erg leuk om naast de geijkte netwerkborrels bijeenkomsten te faciliteren waar de gesprekken net iets anders zijn dat de standaard gesprekken in de kroeg. The School of Life biedt leuke en laagdrempelige classes aan rondom levensvragen die we ons allemaal wel eens stellen. Aangezien de pilots erg goed bezocht werden, gaan we vanaf het najaar elk kwartaal vaste classes aanbieden voor mensen die op Schiphol werken.

Wat is je leukste werkervaring op Schiphol?
Voor passagiersmarketing heb ik een tijd geleden de uitzwaaidienst – www.schiphol.nl/uitzwaaien - ontwikkeld. Via deze website kun je jouw familie, partner of vrienden online uitzwaaien met behulp van je webcam. Deze video’s worden uitgezonden op de schermen op Schiphol op de dag van vertrek. Voordat die videoberichten worden getoond, worden ze door ons gecheckt op eventuele rare dingen. We kwamen toen een man tegen die zijn vriendin, via een briefje voor de camera, ten huwelijk vroeg. We hebben die meneer, een tramchauffeur uit Amsterdam, weten op te sporen en hem aangeboden om van het huwelijksaanzoek iets bijzonders te maken en op film te zetten. Toen zijn vriendin volmondig ja zei hebben we het vers verloofde stel een VIP vertrek op Schiphol aangeboden en onder andere met de limo naar het vliegtuig gebracht. Het was een van de leukste dingen die ik op Schiphol heb mogen doen. Twee mensen zo in het zonnetje mogen zetten!

Wat betekent Schiphol voor je?
Ik roep weleens ‘Op Schiphol wordt je wereld groter’ en dat voelt ook echt zo voor mij. Je komt zoveel mensen tegen en de dynamiek is zo uniek op de luchthaven. Mijn wens was altijd al om in dit gebied te gaan werken. Grenzeloze mogelijkheden wat mij betreft. En Schiphol voelt inmiddels ook als thuiskomen voor mij. Buiten het feit dat ik hier werk, zwaai ik hier ook mijn vrienden uit als ze op vakantie gaan en zie ik mijn vriend hier weer als hij een tijdje in het buitenland geweest is.
Wat ik leuk vind om te doen is om met een Schiphol Bike langs het groen van het Schipholgebouw & het WTC te fietsen. Dat is een prachtige plek om bijvoorbeeld een keer lekker te picknicken tijdens de lunch.

En zo denk ik dat het gebied nog veel meer kansen biedt voor mensen die op Schiphol werken. Ik vind het erg leuk en belangrijk te horen welke wensen en behoeften mensen in dit gebied hebben. Laat het me dus gerust weten, wie weet kan ik er een mooi concept voor bedenken!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

4 reacties

Hoi Carolijn, Wat heb je een mooie job! Ga je ons over The School of Life ook nog via SPOT op de hoogte houden verder? Wij werken eigenlijk net buiten Schiphol (Rabobank Hoofddorp), maar als ik een idee / wens heb voor Schiphol / rondom Schiphol laat ik het je weten! Groetjes, Kim
Hoi Kim, Dank je voor je leuke reactie! Via SPOT kun je inderdaad op de hoogte blijven m.b.t. the School of Life, zie deze link voor het eerstvolgende event: https://spotschiphol.nl/nl/events/the-school-of-life-workshop. Groetjes, Carolijn
Hoi Carolijn, Leuk verhaal! Schiphol is inderdaad een bijzondere plek om te werken, en nog altijd volop in ontwikkeling. Zelf ben ik erg blij met het nieuwe Atrium in the Base, het is maar een kort loopje vanaf het Schipholgebouw en het breekt voor mij net even de dag tussen alle drukte door. Ik zal de volgende keer eens een blik gaan werpen in de bibliotheek! Wat betreft de Schiphol Bike heb ik begrepen dat deze op dezelfde plek opgehaald en ingeleverd moeten worden? Ik loop meestal van Plaza naar het SHG en zou de fiets hiervoor graag gebruiken. Komt hier nog een oplossing voor? Zou mooi zijn! Gr, Pieter
hi Pieter, I am in charge of Your Schiphol Bike project and can share with you some information about how it works. You're right. After the use the bike has to be brought back to the same bike station. I know that many users would have prefered to have the possibility to bring the bike to any station. At this stage of the project it is not so but it might be taken into account on later stages. Nevertheless, I can give you a tip! :-) You can take the bike from the WTC station to go to SHG. You use the bike 5 hours free of charge. So you can "park" it next to SHG during 5 hours if you want. But of course not longer than 5 hours. Then you have to bring it to the WTC station.