1 jaar SPOT – de hoogtepunten

1 jaar SPOT – de hoogtepunten
SPOT bestaat deze maand 1 jaar. Een mooi moment om even kort terug te blikken op de hoogtepunten.

Facts & figures: 501 leden, 145 bedrijven
Een jaar na de lancering staat de teller op 501 leden (welkom Albert!), die bij 145 verschillende bedrijven in het gebied werken. Inmiddels hebben 56 van deze leden al een actieve bijdrage aan het forum geleverd door een discussie te beginnen of een reactie achter te laten. Om nog maar te zwijgen over alle leden die een van de hieronder genoemde evenementen hebben bezocht.

Barbecue en TEDx
Een van de drukst bezochte evenementen was de barbecue op Schiphol-Oost in juni. Daar kwamen meer dan 200 mensen op af. Alleen het TEDx event, in november, kon daar qua bezoekersaantal aan tippen.

Winterse taferelen
Wij vonden het bemoedigend dat onze leden zich ook door het winterweer niet lieten weerhouden om de SPOT events te bezoeken. Zo was de schaatsbaan op Schiphol-Oost een groot succes, evenals de Local Goods Christmas Market in The Base.

School of Life en Young Professionals
Tot de meest gewaardeerde events behoren de workshops van The School of Life. Heb je er nog geen bezocht? Op 4 februari vindt de volgende plaats. Ook het Young Professionals Event, waarvan de eerste editie bijna 100 bezoekers trok, is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Maandelijkse borrel en expat event
De SPOT-borrel is inmiddels een maandelijks terugkerende traditie, waarvoor de belangstelling – hoe zullen we het formuleren – fluctueert. De ene keer zijn we met een man of twintig, maar we hebben ook een keer met een zeer select gezelschap van drie personen geborreld. Wat overigens ook gezellig was :-). Een leuke variant op de borrel vonden wij het expat event in november, inclusief pubquiz.

Oproepen en reacties
SPOT draait niet alleen om evenementen; we willen ook online een dialoog op gang brengen. Verschillende berichten hebben wat dat betreft al tot mooie reacties geleid. Zo zorgde de oproep om het TEDx event te organiseren voor veel vrijwilligers. En resulteerde het verzoek om boeken naar de ‘Free Little Library’ te brengen binnen twee dagen al in 50 boeken.

Spotlight: community leden in the picture
Een van de populairste onderdelen van het platform is de rubriek Spotlight, waarvoor we elke maand een community lid interviewen. Komend jaar gaan we hier dan ook zeker mee door. Deze maand lees je over Winnie Tong, Country Manager by Cathay Pacific. In maart kun je een interview met Joost Coulier verwachten, Global Sales Specialist bij CitizenM en tevens ons 500e community lid!

Pioniers, bedankt!
Tot slot willen we alle SPOT-leden hartelijk bedanken voor hun bijdragen. Want jullie zijn het, die in dit eerste jaar de eerste events hebben meegemaakt. Jullie zijn het, die in dit eerste jaar de eerste bijdragen aan de discussies op het forum hebben geleverd. Jullie zijn de pioniers!

Of we onze verjaardag nog gaan vieren?
Jazeker! De komende SPOT-borrel, op maandag 1 februari, staat in het teken van onze eerste verjaardag. Dus komt allen en spread the word!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties