Free coffee? Of course! ×

Schiphol Oost Community

Schiphol Oost is een dynamische omgeving waar Schiphol ooit begonnen is. Er zijn veel mensen werkzaam in dit gebied. Daarom is deze Schiphol Oost Community speciaal bedoeld voor alle mensen die op Schiphol Oost werkzaam zijn of hier raakvlakken mee hebben.

Active discussions

Hi Stella Tielman, goede vraag! De groep ambassadeurs komt eens in de zes weken samen tijdens een lunch-bijeenkomst, waarin we samen de plannen voor Schiphol Oost doornemen. Welke evenementen zijn de afgelopen tijd georganiseerd en wat ging daar goed? Wat kan er beter? Waar heeft de Oost community behoefte aan? Hoe kunnen we nog meer waarde toevoegen aan het gebied en hoe kunnen we Spot meer onder de aandacht brengen? Etc.

Ik gebruik meestal de auto om van huis naar mijn werkplek in het technisch areaal op Schiphol Oost te gaan. Ik moet regelmatig op andere plekken op Schiphol Oost zijn en ook soms op andere locaties op Schiphol Centrum. Qua vervoer is het best lastig. Vaak gebruik ik een bedrijfsauto of mijn eigen auto als het verplaatsen op Schiphol Oost is. We hebben ook twee fietsen maar die worden eerlijk gezegd weinig gebruikt omdat we helemaal achteraan op het technisch areaal zitten. De andere optie die regelmatig gebruikt wordt is bus 193. Wat is nu onze angst? We gebruiken ook de bus 193 maar die bus rijd al niet meer naar Schiphol Centrum en overstappen op Schiphol Noord is niet echt prettig en kost meer tijd. We begrijpen dat in de toekomst bus 193 helemaal wordt afgeschaft en dan is het dus heel lastig om in hangaar 11 of hangaar 73 te komen met het openbaar vervoer. Veel collega's maken zich daar al zorgen over en je ziet dus ook dat steeds meer mensen met de auto komen in plaats van met het openbaar vervoer. Elektrische fietsen zijn daar niet echt een oplossing voor vrees ik maar wellicht wel voor wat vervoer op Schiphol Oost zelf. Ik denk dat een goede bus verbinding in het technisch areaal toch heel belangrijk is en dat is de laatste tijd zeker achteruit gegaan met de nieuwe opzet van bus 193.

Chris Nasse

De bootcamp was weer top vandaag op spl oost!