Free coffee? Of course! ×

Discussions (7)

Aalko Veldman

Excel onderwerpen

Er zijn al de nodige discussiegroepen over Excel, maar het lijkt me zo dat ook hier een kennisplatform kan komen om zaken met elkaar te delen.
Laat ik een voorzetje geven over waar ik laatst tegen aangelopen ben en waarvan ik denk dat dit interessant voor meer mensen kan wezen.
Het gaat om de functie =weeknum, of =weeknummer in de Nederlandse versie.
Als je deze functie gebruikt in de vorm van =weeknum(celverw;1 of 2) dan krijg je dit jaar voor de laatste week 28-31 dec als weeknummer 53 retour. Dat is correct, echter voor vrijdag 1 januari krijg je week 1 terug evenals voor 2 en 3 januari. Dit zou dus nog steeds week 53 moeten wezen. Ergo de week die begint met 4 januari wordt week 2 genoemd terwijl dat toch echt week 1 is.
De oplossing is vrij simpel, hoewel die niet in de helppagina van Excel staat.
Als je invult =weeknum(celverw;21) dan krijg je het juiste weeknummer bij al deze datums.

Succes

What do you think? Reply
Naomi Leconte

Veel te lang geleden dat ik iets van me heb laten horen. Druk druk zullen we maar zeggen. coaching trajecten incompany bij 2 grote zorginstellingen. Dat zijn complexe planningen kan ik je vertellen. Maar Zo leuk en leerzaam. Totale andere sector. Blijf me nog steeds verbazen hoe moeilijk het is leidinggevende/ managers te overtuigen van het belang van een goede personeelsplanning. Ik heb sluit me graag aan voor een koffie meeting! Let me know. Kletsen over planning en Schiphol met een lekkere latte, altijd goed. Wie weet tot snel. Groetjes Naomi

Goed initiatief, was erg leuk, oude bekenden weer tegengekomen en nieuwe leren kennen, en nu doorpakken en niet loslaten.

Naomi Leconte

Top, ik ben zeer benieuwd. Ik heb altijd vragen over alles wat met planning te maken heeft. Hoe gaan jullie om met de aankomende vergrijzing en hoe vertaald zich dat naar de planning?

Michael Timmermans

1e bijeenkomst Plan!Schiphol

Op 30 maart wordt de eerste bijeenkomst van de opgerichte community Plan!Schiphol georganiseerd.
Voor deze bijeenkomst zijn een aantal plancollega's van KLM, Belastingdienst (Douane), Transavia, Koninklijke Marechaussee, Swissport, Vebego, Kappé, I-Sec, G4S en Schiphol Group uitgenodigd.

Graag zou ik van de uitgenodigden via dit medium willen vernemen wat de wensen en verwachtingen zijn van de community en willen discussieren over toekomstige, planning gerichte issues; denk aan vergrijzing, duurzaam inzetbaar houden van de ouder wordende en langer doorwerkende medewerkers binnen onze organisaties.

What do you think? Reply