Free coffee? Of course! ×

Plan! Schiphol

Op en rond de luchthaven bestaat een hoge dichtheid aan 24/7 in bedrijf zijnde organisaties met een intensieve, complexe personeelsinzet. De planners en planningmanagers van deze organisaties vormen de doelgroep van Plan! Schiphol.

Allemaal druk met hun eigen uitdagingen en vraagstukken, maar ook indirect bouwend aan de status van Schiphol als “Europe’s Preferred Airport”. Een netwerk van personeelsplanners en planningmanagers met als doel kennis over personeelsplanning te verbeteren.

Plan! Schiphol wil kennisdeling realiseren door onderlinge verbindingen tussen planners van verschillende bedrijven te faciliteren. Dat gebeurt in de moderne tijd uiteraard via een online community, maar dat wordt zeker ook ondersteund door het arrangeren van ontmoetingen op Schiphol, waardoor men elkaar persoonlijk kent en weet te bereiken. Wij hebben het idee dat vakgenoten van elkaar kunnen leren en “tunnelvisie” en “cultuur” als beperkende zaken in het eigen denkproces kunnen overwinnen. Wij willen het mogelijk maken om als planningprofessionals eens bij elkaar in de “keuken” te kijken en elkaar daarmee positief te inspireren.

Active discussions

Aalko Veldman

Excel onderwerpen

Er zijn al de nodige discussiegroepen over Excel, maar het lijkt me zo dat ook hier een kennisplatform kan komen om zaken met elkaar te delen.
Laat ik een voorzetje geven over waar ik laatst tegen aangelopen ben en waarvan ik denk dat dit interessant voor meer mensen kan wezen.
Het gaat om de functie =weeknum, of =weeknummer in de Nederlandse versie.
Als je deze functie gebruikt in de vorm van =weeknum(celverw;1 of 2) dan krijg je dit jaar voor de laatste week 28-31 dec als weeknummer 53 retour. Dat is correct, echter voor vrijdag 1 januari krijg je week 1 terug evenals voor 2 en 3 januari. Dit zou dus nog steeds week 53 moeten wezen. Ergo de week die begint met 4 januari wordt week 2 genoemd terwijl dat toch echt week 1 is.
De oplossing is vrij simpel, hoewel die niet in de helppagina van Excel staat.
Als je invult =weeknum(celverw;21) dan krijg je het juiste weeknummer bij al deze datums.

Succes

What do you think? Reply
Naomi Leconte

Veel te lang geleden dat ik iets van me heb laten horen. Druk druk zullen we maar zeggen. coaching trajecten incompany bij 2 grote zorginstellingen. Dat zijn complexe planningen kan ik je vertellen. Maar Zo leuk en leerzaam. Totale andere sector. Blijf me nog steeds verbazen hoe moeilijk het is leidinggevende/ managers te overtuigen van het belang van een goede personeelsplanning. Ik heb sluit me graag aan voor een koffie meeting! Let me know. Kletsen over planning en Schiphol met een lekkere latte, altijd goed. Wie weet tot snel. Groetjes Naomi

Upcoming events