Free coffee? Of course! ×

LEAN Platform Schiphol

Lean is een manier van werken waarbij alles en iedereen in de keten zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Het Lean Platform Schiphol (LPS) is een vaste groep van organisaties op Schiphol die regelmatig samen komen vanuit hun enthousiasme voor LEAN; Door de klant centraal te stellen wordt maximale toegevoegde waarde gecreëerd voor de klant tegen minimale inspanning.

Het LPS heeft “Schiphol, the Lean Airport” als visie en wil organisaties op Schiphol helpen met het implementeren van Lean om zo samen in de keten te verbeteren wat ons bindt.

Deze SPOT-groep is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt om hierover na te denken. Let op: deelname aan de SPOT-groep LPS betekent nog geen deelname in LPS zelf.

Active discussions

Roland Van Wegberg

Rollen en verantwoordelijkheden...

Er waren eens vier mensen: Iedereen, Iemand, Eenieder en Niemand. Een belangrijke taak moest gebeuren en Iedereen werd gevraagd dit te doen. Iedereen was ervan overtuigd dat Iemand het zou doen. Eenieder kon het gedaan hebben, maar Niemand deed het. Iemand werd kwaad, omdat het Iedereens taak was. Iedereen dacht dat Eenieder het kon doen, maar Niemand besefte dat Eenieder het niet zou doen. Uiteindelijk stelt Iedereen Iemand verantwoordelijk, omdat Niemand deed wat Eenieder kon gedaan hebben..

Hoe lossen Iedereen, Iemand, Eenieder en Niemand dit op ?

What do you think? Reply

Kwaliteit verhogen door het verkorten van de doorlooptijd of door de dingen in een keer goed te doen is de weg naar duurzame verbeteringen, Klanttevredenheid en acceptabele kosten.

Upcoming events

There are no events in LEAN Platform Schiphol, be the first.

Latest news

There are no news items in LEAN Platform Schiphol, be the first.