Free coffee? Of course! ×

Mogelijkheden van vervoer binnen het Schiphol Gebied

Hannah Bos

Beste bewoners van Schiphol Oost,

Wij zijn benieuwd hoe bewoners van Schiphol Oost zich verplaatsen binnen het Schiphol Gebied. Ben jij of ken jij iemand die ons kan helpen meer informatie te krijgen over de mogelijkheden van vervoer binnen het Schiphol Gebied? Reageer dan hieronder of stuur een mailtje naar hannah.bos@schiphol.nl en dan komen we in contact voor een kort interview.

Met vriendelijke Groet,
Hannah Bos
Schiphol Real Estate, Team Oost

8 comments

  1. Helaas kan ik geen bijdrage leveren omdat ik mij alleen van en naar de werkplek op Schiphol Oost begeef en er verder niet rond rijdt, maar ik heb wel iets anders wat betreft vervoer waar ik de aandacht op wil vestigen en ik weet niet waar ik dat moet neerleggen. Het betreft verwarring bij afhalers van pax komend vanaf de zuidelijke A4 rijdend op de 2-baans entree naar Schiphol. Op de afslag komen die mensen een bord tegen dat men voor de aankomst naar P1 moet (P1 als standaard blauw bord met in wit P1). Vervolgens komen tot 2x toe twee borden met op het linker bord Schiphol en op het rechter meerdere aanduidingen met daarbij ook een P (blauw bord met witte P) en daarachter Lang Parkeren. P1 wordt op beide locaties niet genoemd, maar ook niet meer voor je moet besluiten of je rechtdoor of rechtsaf zult gaan. Elke ochtend zie ik de twijfel bij afhalers wat ze nu moeten doen. Dat is niet alleen vervelend voor hen, maar het leidt ook tot plotselinge rijbaan wisselingen als men bij vlak bij de afslag in de verte op de linkerbaan de eerste keer P1 ziet staan. Het zou goed zijn op de beide eerder genoemde borden met daarop alleen Schiphol een sticker P1 te plakken.

  2. Ik gebruik de auto, bijv. naar Amstelveen, Schiphol Rijk of naar Technisch Areaal. Bij mooi weer ook af en toe de fiets, we hebben twee bedrijfsfietsen staan die iedereen kan gebruiken. En de bus naar Schiphol Centrum. Wat ik graag zou willen: Een bike station voor electrische fietsen op Schiphol Oost, waar je met een credit card systeem (zoals Urbee) fietsen kunt lenen om je te verplaatsen van, naar en binnen het Schiphol gebied. Dus ook voor woon-werkverkeer.

  3. Herman Vonk Beste Herman, Dank je wel voor je reactie, Dit klinkt inderdaad verwarrend, Ik zal je doorverbinden met iemand die hierover gaat. Groet, Hannah

  4. Wim Vollenberg Beste Wim, Dank voor je reactie! Wellicht nemen wij voor meer informatie nog contact met je op via Spot.

  5. Beste bewoners van Oost, Zijn er meer mensen die de voordelen van een (electrisch) bike station op Schiphol Oost inzien? Ik hoor het graag, Groet, Hannah

  6. Ik gebruik meestal de auto om van huis naar mijn werkplek in het technisch areaal op Schiphol Oost te gaan. Ik moet regelmatig op andere plekken op Schiphol Oost zijn en ook soms op andere locaties op Schiphol Centrum. Qua vervoer is het best lastig. Vaak gebruik ik een bedrijfsauto of mijn eigen auto als het verplaatsen op Schiphol Oost is. We hebben ook twee fietsen maar die worden eerlijk gezegd weinig gebruikt omdat we helemaal achteraan op het technisch areaal zitten. De andere optie die regelmatig gebruikt wordt is bus 193. Wat is nu onze angst? We gebruiken ook de bus 193 maar die bus rijd al niet meer naar Schiphol Centrum en overstappen op Schiphol Noord is niet echt prettig en kost meer tijd. We begrijpen dat in de toekomst bus 193 helemaal wordt afgeschaft en dan is het dus heel lastig om in hangaar 11 of hangaar 73 te komen met het openbaar vervoer. Veel collega's maken zich daar al zorgen over en je ziet dus ook dat steeds meer mensen met de auto komen in plaats van met het openbaar vervoer. Elektrische fietsen zijn daar niet echt een oplossing voor vrees ik maar wellicht wel voor wat vervoer op Schiphol Oost zelf. Ik denk dat een goede bus verbinding in het technisch areaal toch heel belangrijk is en dat is de laatste tijd zeker achteruit gegaan met de nieuwe opzet van bus 193.

Reply

or Register