Free coffee? Of course! ×

13 comments

 1. "Ohh, werk jij op Schiphol" is een reactie die ik vaak krijg als ik vertel over mijn werk. Het is het meest internationale en ook bijzondere stukje in Nederland vind ik. Als ik op airside rondloop, blijf ik het verschil van reizigers, de dynamische sfeer, fascinerend vinden. Dus absoluut een ja op de vraag 'Maakt Schiphol jouw werkplek bijzonder'.

 2. Ik geniet, als ik op de A9 naar Schiphol toe kom rijden, al van de vliegtuigen die over de snelweg aan komen vliegen! De toren tegen het licht van de opkomende zon doet het ook vaak goed ;) Genieten echt! Het is toch een beetje een andere wereld.

 3. Ik had weinig contact met mijn grootvader. Ik gaf hem een hand. En hij pikte me op van de trein en bracht mij weer weg. Ik wist dat hij van wandelen hield. En van goedkope wijn. Die hij zelf bij de boer ging halen. Maar ik wist ook dat hij in zijn werkleven had "genotuleerd voor Plesman". Mensen van mijn grootvaders generatie weten wie dat is. Voor de mensen van mijn generatie: Albert Plesman was een Nederlands luchtvaartpionier en de eerste president van de KLM. Dat zei mij toen natuurlijk nog niet zoveel. Maar als ik dan bijna honderd jaar na de werkzaamheden van opa hier op het fietsje langs de landingsbanen op weg ben naar de Cabin is dat opeens heel veelzeggend. Hier ligt geschiedenis. Nederlandse geschiedenis. En familiegeschiedenis. En die machtige vliegtuigen die als gigantische bromvliegen de lucht inschieten. Mensen wegbrengen. Terugbrengen. Naar familie, terug van vakantie, op werkbezoek. Noem het maar op. Daar heb je geen Joris Linssen voor nodig om te snappen dat dat een bijzondere plek is. Zo ben ik ook een minuscuul onderdeeltje geworden van zoiets groters. En dat is toch wel heel erg leuk.

 4. Gaaf om te lezen dat het Schipholgevoel zo veel verder rijkt dan alleen de terminal. Bedankt voor jullie mooie reacties so far! :-)

 5. Ik werk op Schiphol Oost aan het platform van waar de Business Jets vertrekken. Dat is een bijzondere en dynamische omgeving omdat er elke dag wel leuke en aparte dingen gebeuren. Bijvoorbeeld de aankomst van bijzondere jets, rijen limousines met VIP's, voetbalclubs die via hier in bussen worden geladen, helikopters die uit moeten wijken vanwege mist en met de storm is het uitzicht op de binnenkomende en vertrekkende passagiersvliegtuigen spectaculair! Ik zit nu ruim een half jaar aan het platform en heb sindsdien elke dag een foto gemaakt bij binnenkomst op kantoor. Hierdoor zie je hoe het weer elke dag anders is. Als je verteld dat je op Schiphol werkt dan komen de verhalen los. Van op vakantie gaan tot het uitzicht en uiteraard de bijzondere vliegtuigen die er komen. De A380 heet bij ons thuis "liefkozend" Adrie.

 6. Ik werk in Schiphol WTC en zie vanuit mijn werkplek de vliegtuigen opstijgen en landen. Heel bijzonder! Alles is altijd in de weer op Schiphol, het bruist! En superhandig voor de mensen uit mijn team, want die reizen veel en kunnen in een oogwenk bij hun vliegtuig zijn :-)

 7. Is altijd al een wens geweest om op schiphol te werken lijkt me fantastisch de sfeer en de collegialiteit, elke dag aankomen rijden naar deze kleine stad

 8. Ik werk al 45 jaar bij PostNL ik ben daar beheerder procesmiddelen daarbij doe ik ook sluiten van panden verhuizingen en voorbereiden hiervan ik beheer de brievenbussen vanaf Den Helder tot en met Den Haag en het Gooi dus ik heb altijd veel contact met mensen. Op Schiphol is 24 uur per dag bedrijvigheid en ben je altijd wel met mensen bezig dat trekt mij erg aan.

 9. Al 15 jaar kom ik iedere dag met plezier naar de mooiste en meest dynamische werkplek van Nederland. 11 jaar in de terminal gewerkt in diverse functies, en nu op The Base "op kantoor" nog steeds voor dezelfde "baas". Deze plek is werkelijk nooit hetzelfde en leeft 24 uur per dag. Schipholwerkers zijn denk ik allemaal ook trots om hier te mogen werken.

 10. Na mijn diensttijd jaren op Schiphol gewerkt 1 van de bedrijven voor wie ik werkte Koninklijke Saan we hebben alle sluizen naar de vliegtijden geplaatst al lang geleden, Koninklijke Saan heeft geweldige band met Schiphol. werk er lang niet meer,Maar woon op loop afstand en kom er graag met kleinkinder en voor mezelf. objectief Kunstschilder Rein Mulder. www.reinmulder.com zonder winstoogmerk. Objectief fotograaf Rein Mulder mijn vader was een beroeps fotograaf Rein Mulder Objectief fotograaf en werkte samen met Paul huf in zwart wit periode 1927-2007 Rein Mulder sr

 11. Rein Mulder Kunstschilder, fotograaf. ART Elke dag kom ik langs Schiphol achteraf had ik er nooit weg moeten gaan, moeten investeren in mezelf, Schiphol trekt nog steeds. Droombaan Vluchtleider in de toren, en weten hoe logistiek al werkt op platvorm en bij bedrijven op Schiphol.

 12. Rein Mulder Schiphol nog steeds voor mij indrukwekkend KLM gewerkt na mijn militaire dienst tijd voor twee jaar catering DC 9 in de ochtend voorraad brengen, en ik zetten vast koffie voor stewardessen. Ook deed ik met collega alle buitenlandse kisten omdat je goede stuurmanskunst moest hebben om het benaderen met vrachtwagen van de diverse toestellen. ook de hele grote 747. Hierna op Schiphol bij Hertz gewerkt car rental in de aankomt hal wat een verschil met nu. Woon als geboren en getogen Amsterdammer in Hoofddorp en Hoofddorp is zo gebouwd dat er geen vliegtuig overheen komen.Vroeger was het ook een dorp voor veelal KLM personeel. Hoofddorp geen dorp meer groot overdekt winkelcentrum en erg groot geworden. Graag fiets ik naar weilanden en lig daar kisten te fotograferen mijn vader was professionele Fotograaf 1927-2007 Rein Mulder objectief fotograaf PRESS voor alle kranten van Nederland en fotografeerde toen staatshoofden die altijd op Schiphol oost aankwamen. Nu heb ik de kwasten weer opgepakt vanaf 2000 www.reinmulder objectief kunstschilder/ fotograaf

Reply

or Register